Stichting "Mheer voor Fako"
Aanleg nieuw schoolplein

Binnen twee en een halve week hebben acht werkers, plus de nodige dragers van zand, kiezel en grote stenen, hard gewerkt aan het nieuwe schoolplein. Het resultaat mag er zijn. Iedereen is trots: wij, de werkers, de kinderen, de leraren en ook de familie van Lambert. Op donderdag 5 februari is het schoolplein feestelijk geopend. De dominee heeft een openingsgebed gehouden en stichting Mheer voor Fako meermaals bedankt. Verder waren aanwezig: de secretaris van het dorp, de leraren met het hoofd der school, mensen van de kerkraad, alle werkers, familie, wij en natuurlijk alle kinderen van de school.
Na het gebed heeft een tante van Lambert als oudere een lint doorgeknipt; wat was ze trots. Daarna is het naambordje van Mheer voor Fako zichtbaar gemaakt en de sleutel van de kist met sportmaterialen werd overhandigd aan het schoolhoofd. Het was een echt feest. Volwassenen werden getrakteerd op koffie, thee, cake, gebakken banaan en kaladi. Maar ook de kinderen werden niet vergeten. Iedereen mocht even naar huis om een beker te gaan halen. Klas voor klas konden zij deze beker met limonadesiroop laten vullen en kregen de kinderen enkele koekjes en snoepjes. Daarna werd er flink gebruik gemaakt van de sportmogelijkheden. Er werd een volleybalspel gespeeld en andere kinderen gingen door met het oefenen van het gooien in de basketbalring.
Na twee uur was het feest afgelopen en moesten de kinderen weer de klas in.
 

Wij zijn erg trots op het harde werk dat in Fako gedaan is! We hopen dat de kinderen er veel plezier van zullen hebben!

 

Klik hier om naar de foto's te gaan die bij dit bericht horen.

Marieke 17-02-2009

Welkom bij "Mheer voor Fako"

Laatste bericht
Laatste bericht van Stichting Mheer voor Fako   Zoals we reeds eerder gemeld hebben gaat stichting Mheer voor Fako stoppen met haar activiteiten. Te weten projecten op de Kei eilanden,...

Lees verder